Virsikupurukoogid! :)




Selles klassikalise purukoogi variandis kasutatakse terveid puuvilju. Kook on ideaalne lastele küpsetamiseks, sest seda on lihtne valmistada väikeste portsjonite kaupa.

2-4 portsjonit.

2 virsikut poolitada ja kivid eemaldada
25 g (maisi)jahu
2 spl magedat võid
1 spl pudrukaerahelbeid (soovi korral)
2 spl suhkrut

Kuumutage ahi 180 kraadini.
Määrige ahjuvorm õliga ja asetage sellele poolitatud virsikud, lõikepind allapoole. Laske ahjus umbes 10 min küpseda. Sel ajal asetage jahu ja või kaussi, samuti ka suhkur, ning pigistage sõrmede vahel taignapuruks. (Soovi korral võite hulka valada ka kaerahelbeid ning segage hoolikalt läbi). Võtke peale 10 minutit virsikud ahjust ning pöörake need ümber. Tõstke taignapuru virsikupoolikutele ja lisage ahjuvormi 2 spl vett. Küpsetage 25 minutit või kuni virsikud on pehmed ja taignapuru kergelt krõbe.

Virsikutele maitsvaks alternatiiviks on ka ploomid, õunad, pirnid või nektariinid. Kui taignapuru üle jääb, võite selle karpi või toidukilesse sulgeda ja hiljem kasutamiseks külmutada.

Comments

Popular Posts