Jõululaupäeva kook :)
Aga siin ta siis on:
Koostisaineteks olid:
3 muna
3 spl suhkrut
2 spl maisijahu
1 spl tärklist
2 dl murakamoosi,
1 dl murakalikööri või mõnda muud likööri
250 g Mascarpone juustu
5 dl rõõska koort (35%)
1 spl vanilliinsuhrkut
Kaunistamiseks murakaid, astelpaju marju, purustatud pähkleid, riivitud valget šokolaadi ning tuhksuhkrut.
Vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, lisa sõeludes kuivained ja sega tainas ettevaatlikult läbi. Laota tainas eemaldatava servaga 26 cm läbimõõduga küpsetusvormi ja küpseta 15 minutit 190 ºC juures. Jahuta koogi põhi, immuta likööriga ning määri sellele ühtlase kihina murakamoos. Kreemi valmistamiseks sega toorjuust, vanillisuhkur ja vahustatud vahukoor. Jaota kreem ühtlaselt koogpõhjale ja lase u 30 minutit vormis taheneda. Seejärel lõika terava noaga koogiserv vormist lahti ja eemalda vormi serv. Kaunista ning serveeri.
Kuna poest saadav murakamoos on minu jaoks liiga kallis ost väikese purgi kohta, siis valisin hoopis pamplimoosi. Ja kuna sööjate seas oli ka väiksemaid lapsi, siis murakalikööri asemel kasutasin lihtsalt vaarikasiirupit.
Kaunistada annab väga erinevalt, mina otsustasin siiski riivitud šhokolaadi, pähklite ja suhkrumassist kaunistuste kasuks. Aga teie, mu armsad blogijad, võite kõike oma maitse ja tunde järgi teha ;)
Comments
Post a Comment