Riisi-juurviljakäkid PisiKoka moodi :)




Retsept annab ideaalse võimaluse ära kasutada kusagilt üle jäänud riisi ning sobib tükkideks lõigatult suurepäraselt sõrmedega söömiseks. Valmistamisel võiks kasutada pruuni riisi, mis on väga hea B-vitamiini- ja kiudainete allikas. Sobib ka valge riis.

Antud kogusest saab ca 4-8 laste portsionit.
Põhiretsept näeb välja selline:

85 g pikateralist pruuni riisi keeta ja jahutada
2 sibulalauku tükeldada
1/2 punast paprikat lõigata kuubikuteks
1 küüslauguküüs purustada
1 väike muna lahti kloppida
2 spl rasvast koort
2 spl jahu
praadimiseks päevalilleõli

1. Segage riis sibula, paprika, küüslaugu, muna, koore ja jahuga.
2. Katke paksu põhjaga panni põhi õliga ja kuumutage. Asetage kuuma õlisse kahe kuhjaga dessertlusikatäie jagu riisisegu ja vajutage lusikaseljaga pisut lapikuks. Praadige kummaltki poolt 3 minutit, kuni käkk värvub kuldseks, ja nõrutage küpsetuspaberil.

Mina, nagu ikka, tegin suurema portsjoni ning vahetasin punase paprika hoopis kollase ja oranži paprika vastu, ja sibula porrulaugu vastu. Lisaks segasin juurde väikese tüki kuubikuteks lõigatud suitsuvorsti ning riivisin veidi ka juustu taigna sisse. Seega, minu versioon tuli veidi teine, kuid siiski samamaitsev, mis põhiretsepti korral!

Head kokkamist!

Comments

Popular Posts