Rabarberikook biskviitkattega PisiKoka moodi! :)
Täna oli siis jälle see päev, kui tuli midagi rabarberitest teha! Otsisin siis retsepti välja ning asusin tegutsema. Teine kord teen seda juba peast! Igatahes retsept on laenatud siit: http://toidutegu.wordpress.com/2011/05/11/biskviitkattega-rabarberikook/
Koogi valmimiseks läks vaja:
200 g võid
300 g jahu
100 g suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
300 g jahu
100 g suhkrut
1 muna
1 tl vanillisuhkrut
700 g rabarberit
75 g suhkrut
75 g suhkrut
Biskviit:
6 muna
125 g suhkrut
75 g nisujahu
30 g kartulitärklist
6 muna
125 g suhkrut
75 g nisujahu
30 g kartulitärklist
Valmista muretainas – sega jahu ja suhkur, lisa kuubikuteks lõigatud külm või ja haki segamini. Lisa lahti klopitud muna ning suru ühtlaseks tainaks (jällegi on lihtsam ja kiirem toimetada köögikombainiga). Pane pooleks tunniks külmkappi. Seejärel rulli tainas ristkülikuks, kata sellega ahjuplaat, torka kahvliga põhja mõned augud ning küpseta 200-kraadises ahjus 10 minutit.
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks (8-10 minutit), sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult segamini. Kata eelküpsetatud muretainapõhi tükeldatud rabarberiga (noori rabarberivarsi pole vaja koorida), raputa üle suhkruga.
Siit tuleb minu uuendus välja: peale suhkru ja rabarbritega katmise, lisasin terve paki kookoshelbeid ning veidi jämedalt riivitud valget šokolaadi ka juurde! Ning alles siis valasin peale biskviittaigna.
Alanda ahju kuumus 180 kraadini ning küpseta kooki 20-25 minutit. Lase koogil veerand tundi avatud uksega ahjus seista, enne kui välja võtad. Veidi jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut.
Biskviidi jaoks vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks (8-10 minutit), sõelu juurde omavahel segatud jahu ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult segamini. Kata eelküpsetatud muretainapõhi tükeldatud rabarberiga (noori rabarberivarsi pole vaja koorida), raputa üle suhkruga.
Siit tuleb minu uuendus välja: peale suhkru ja rabarbritega katmise, lisasin terve paki kookoshelbeid ning veidi jämedalt riivitud valget šokolaadi ka juurde! Ning alles siis valasin peale biskviittaigna.
Alanda ahju kuumus 180 kraadini ning küpseta kooki 20-25 minutit. Lase koogil veerand tundi avatud uksega ahjus seista, enne kui välja võtad. Veidi jahtunud koogile sõelu peale tuhksuhkrut.
Lase hea maitsta! :)
Comments
Post a Comment